İl Sağlık Müdürlüğü Altın Bebek Dostu Çalışmaları
04 Nisan 2018

Bakanlığımızca 1991 yılından bugüne UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “ Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı “ sürdürülmektedir. İlimiz program çerçevesinde 2005 yılında Bebek Dostu İl ve 2011 yılında Altın Bebek Dostu İl olarak programa destek vermiştir.

İlimizde devam eden çalışmalar sonucun da 2018 yılında Merkez 19 nolu, Torul 4 nolu Aile Sağlığı Birimlerine ve Kürtün İlçe Devlet Hastanesine “ Altın Bebek Dostu Unvanı “ Müdürlüğümüzce verilmiştir. İlimizde toplamda 40 Aile Hekimliği, 3 Devlet Hastanesi ve 3 İlçe Devlet Hastanesi Altın Bebek Dostu unvanına sahiptir.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak hedefimiz 2018 yılı içerisinde İlimizde bulunan 45 Aile Hekimliğinin tamamını Altın Bebek Dostu Unvanı almasını sağlamaktır.