10.000 Sürekli İşçi Alımı Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru
14 Nisan 2022

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

GÜMÜŞHANE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ


4857 sayılı İş Kanunu kapsamında İlimize yerleşmeye hak kazanan adayların Müdürlüğümüzce yürütülecek göreve başlama işlemleri aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır.

  • 1-İlimize yerleşenlerin göreve başlama taleplerini içeren başvuruları 13-22 Nisan 2022 tarihleri arasında atamaya esas belgeleri Müdürlüğümüzce alınacaktır. Kura neticesinde asil olarak atanmaya hak kazananlar Ek-1 de istenilen belgelerle birlikte Müdürlüğümüze şahsen başvuru yapacak olup, posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  • 2-Hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle başvuru evrakını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların, bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir.
  • 3-Halen askerde olmaları sebebiyle başvuramayacak olanlar, başvuru evrakını birinci derece yakınları aracılığı ile Müdürlüğümüze teslim edebilecektir. Bu durumdaki hak sahipleri, terhis tarihinden itibaren otuz gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesiyle birlikte yakınları aracılığı ile Müdürlüğümüze başvurmaları halinde diğer atama şartlarını da taşımaları kaydıyla atamalarına müteakip yerleşmeye hak kazandıkları yerde göreve başlatılacaktır.
  • 4-Hastalığı nedeniyle atanmaya müteakip göreve başlayamayacak durumda olanlar, durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri ve rapor bitim tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde başvurmaları kaydıyla göreve başlatılabileceklerdir.
  • 5- Doğumla ilgili mazereti nedeniyle atanmaya müteakip göreve başlayamayacak durumda olanlar, doğum raporunu ibraz etmesi kaydıyla analık izin süresi bitimine müteakip 5 iş günü içerisinde başvurmaları kaydıyla göreve başlatılabilecektir.
  • 6-Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin “gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması” başlığı altında düzenlenen 9 uncu maddesine göre, Bakanlığımız kadrolarına asil olarak yerleşen hak sahiplerinden gerçeğe aykırı belge verenler, yalan, yanlış, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunanların atamaları yapılmayacak, sehven yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilecek ve görevlerine son verilecektir. Bu kişilere mali bir bedel (maaş gibi) ödenmişse, ödenen bedel yasal faiziyle birlikte geri alınacaktır.
  • 7-Ataması yapılanların tebligat işlemleri için Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemindeki (ADNKS) adresler esas kabul edilecek olup bu adreslerdeki herhangi bir değişim durumunda adresin güncellenmesine ilişkin yükümlülük hak sahibine ait olacaktır. Ayrıca hak sahibi başvuru formuna iletişim bilgilerini de eklemekle yükümlüdür.

 

          Müdürlüğümüz kadrolarına kura neticesinde asil olarak yerleştirmeleri yapılan hak sahiplerinden yukarıda belirtilen süre içinde mazeretsiz olarak başvuru yapmayan veya başvurup da evrakları tekemmül ettiği halde ataması yapılıp mazeretsiz olarak tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde göreve başlamayanlar yerleştirmeden doğan haklarını kaybedeceklerdir.

T.C

SAĞLIK BAKANLIĞI

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

(EK–1)

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında sürekli işçi statüsünde görev yapacak personel alımı kurası sonucunda atanmaya hak kazananlardan istenecek evraklar; 

1- Açıktan İşçi Pozisyonu Atama Başvuru Formunun (Tükenmez ya da dolma kalemle, silinti, kazıntı olmayacak şekilde doldurulmuş) imzalı aslı.

2- Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge. (Erkek hak sahipleri için) (E-Devlet Kapısından alınan askerlik durum belgesi kabul edilecektir.)

3- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci Maddesinin 7 nci fıkrası gereğince, atamaya esas teşkil etmek üzere, görev yapmasına engel olabilecek akıl ve ruh hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporu (tek hekim raporu da olabilir).

4- Adli Sicil/Arşiv Kaydı Belgesi. (E- Devlet Kapısından alınan Adli Sicil Belgesi kabul edilecektir.)

5- Mal Bildirimi Formu. (Form el yazısı ile önlü arkalı tek nüsha ve kapalı zarf içinde teslim edilecektir.) 

6- Öğrenim Belgesinin aslı veya Noter onaylı sureti. (İl Sağlık Müdürlüğünce aslı görülüp onaylanacaktır.)  İlan edilen kadrolara başvurulan meslekler için belirlenen bir okuldan (bölümden / programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer belgeler.

7- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasında belirtilen öncelikli durumunu belirtir belge. 

8- Branşlardan istenilecek belgeler;

            1. Temizlik görevlisi mesleği için; en az ilköğretim en çok ön lisans mezunu olmak. (İlköğretim kurumlarının birinden (5 yıllık ilkokul mezunu ile 8 yıllık ilköğretim okulundan 6., 7. ve 8. sınıfı terk edenler de dahil) veya ortaöğretim kurumlarının birinden veya ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

             2. Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir.)

              2.1. 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanun gereğince geçerliliği devam eden özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir.)

              2.2.  Engelli veya eski hükümlü olmamak.

3. Elektrikçi mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak.

Ortaöğretim kurumlarının; elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dallarının birinden veya endüstriyel otomasyon teknolojileri alanının endüstriyel elektronik dalından veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; elektrik teknolojisi, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, endüstriyel elektronik, elektronik teknolojisi, elektrik ve elektronik teknolojisi, elektrik-elektronik teknikerliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak veya dengi olmak.         

   4. Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanımesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak.

Ortaöğretim kurumlarının; bilişim teknolojileri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar teknolojileri ve yönetimi, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar donanımı, bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, muhabere ve elektronik bilgi sistemleri ön lisans programlarının birinden mezun olmak veya dengi programlardan mezun olmak.

                    5. Marangoz mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak.

Ortaöğretim kurumlarının; ahşap teknolojisi alanı ve dalları veya mobilya ve iç mekân tasarımı alanı ve dallarının birinden veya inşaat teknolojisi alanının ahşap yapı sistemleri dalından veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; ağaç işleri veya mobilya ve dekorasyon ön lisans programlarının birinden veya dengi programlardan mezun olmak.

               6. Isıtma ve sıhhi tesisatçı mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak.

Ortaöğretim kurumlarının; tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; yapı donatım teknolojisi, sıhhi tesisat, tesisat teknolojisi, yapı tesisat teknolojisi, yapı inşaat, doğalgaz, ısıtma ve sıhhi tesisat teknolojisi, sıhhi tesisat ve doğalgaz, doğalgaz ve ısıtma, doğal gaz ve ısıtma, doğalgaz ve boru hatları teknolojisi, gaz ve tesisatı teknolojisi, doğalgaz ve tesisatı teknolojisi ön lisans programlarının birinden veya dengi programlardan mezun olmak.

            7. Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı tesisatçı mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak.

Ortaöğretim kurumlarının; biyomedikal cihaz teknolojileri alanı ve dallarından veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; biyomedikal cihaz teknolojisi ön lisans programından veya dengi programdan mezun olmak.

            

             8. Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için;

Ortaöğretim ve (lise ve dengi) ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı - hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olmak.

           9. Şoför mesleği için;

En az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok lisans mezunu olmak.

Ortaöğretim kurumlarının birinden mezun olmak veya ön lisans programlarının birinden mezun olmak veya lisans bölümlerinin birinden mezun olmak. B sınıfı, C sınıfı veya D sınıfı sürücü belgelerinden (manuel vites) birine sahip olmak.

 

İş bu ilan; kura neticesinde yerleşmeye hak kazananlar için tebligat niteliğinde olup, hak sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.



Başvuru Formu
Mal Bildirim Beyannamesi