T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü

Güncelleme Tarihi: 08/02/2019

9 Şubat tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sigara bırakma günü olarak ilan edilmiştir.  Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü olarak her günün aslında sigara bırakma günü olduğunu söylüyoruz.Dünya sigara bırakma günündeki amaç halkımızda sigaranın insan sağlığı açısından ne kadar zararlı bir madde olduğunu anlatmak bu konuda halkımızda bilinç ve farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.Sigara Kalp,damar hastalıkları ,akciğer hastalıkları (Astım/KOAH gibi) ve kanser hastalıkları gibi birçok kronik hastalığın baş etkenidir.Sigara toplumumuzun sağlığını bozmakla kalmıyor aynı zamanda iş gücü kaybına, ekonomik kayıplarada neden olmaktadır.Hatta Dünyada milyonlarca insan sigaranın neden olduğu hastalıklardan ölmektedir.Sigara ile mücadeledeki amacımız sigaranın neden olduğu ölümleri azaltmayı,insanımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızdan da 4207 sayılı kanunla kapalı alanlarda yasaklanan tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmemesi yönünde destek bekliyoruz.İlimizde sigara bırakmak isteyen vatandaşlarımız için şuanda Gümüşhane Devlet Hastanesinde Sigara bıraktırma polikliniğimiz her haftanın Cuma günü 9:00 ile 12:00 saatleri arasında  hizmeti vermektedir. Polikliniklerimizde sigarayı bıraktırmak için hem psikolojik hem de ilaçlı tedavi uygulanmaktadır.Hekim tarafından  ilaçlı tedavi uygun görülen hastalarımız, ilaçlarını ücretsiz olarak ilaç dağıtım merkezi olarak belirlemiş olduğumuz Merkez Toplum Sağlığı Merkezinden temin edebilmektedirler. Ayrıca Bakanlığımıza bağlı 171 sigara bıraktırma hattından vatandaşlarımız sigarayı bırakmak için her türlü yardımı alabilmektedir.Gümüşhane Sağlığı Müdürlüğü olarak sağlığınız bizim için çok değerli, sigara bırakmak için geç kalmadınız sigaranın neden olduğu hastalıklar kapınızı çalmadan sigarayı bırakmanızı öneriyoruz.