4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL YERLEŞTİRME İŞLEMİ İLANI
17 Kasım 2021


11/02/2015 tarih ve 29264 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları 4924 sayılı Kanuna Tabi Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre ekte belirtilen münhal kadrolara sözleşmeli personel ataması yapılacaktır. Yapılacak olan işlemlerde Bakanlığımızın 2018/9 sayılı Genelgesinde belirtilen yerleştirme önceliklerine riayet edilecektir. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 20.01.2021 tarihli ve E-88642023-903.05.99-63 sayılı yazı ile bildirilen 4924 vizeleri doğrultusunda tespit edilen münhal kadrolara yapılacak yerleştirme işlemi aşağıda belirtilen hususlara uygun olarak yapılacaktır.

 USUL..VE..ESASLAR
1) Sözleşmeli personel pozisyonlarına geçmek üzere başvuran personelin başvuruları ilgili mevzuata göre Komisyonca değerlendirilerek tutanak altına alınacaktır.
2) 26/03/2013 tarihli ve 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği düzenlenen Personel Dağılım Cetvelinde öngörülmeyen branşlarda veya Personel Dağılım Cetvelinde belirlenen sayının üzerinde sözleşmeli personel istihdamı yapılmayacaktır.
3) Öncelikle sözleşmeli olarak görev yapmakta olanların sözleşmelerinin devamı sağlanacaktır.
4) Boş pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışan Devlet Hizmeti Yükümlüsü olanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Devlet Hizmeti Yükümlülerinin yerleştirme işlemlerinden sonra, boş pozisyon kalması halinde, aynı birimde çalışan ve Devlet Hizmeti Yükümlüsü olmayanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır
5) İlçelerin aynı biriminde görev yapanların yerleştirme işlemlerinden sonra boş pozisyon kalması halinde, öncelikle aynı il merkezinden ve aynı ilin ilçelerinden ilçeye yerleştirme işlemleri yapılacaktır. İlçelerde boş pozisyon bulunmaması halinde, il merkezindeki boş pozisyonlara öncelikle il merkezinde bulunanların yerleştirme işlemi yapılacaktır. İl merkezinde bulunanların yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra boş pozisyon kalması halinde aynı ilin ilçelerinde bulunanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır.
6) Devlet Hizmeti Yükümlülerinin yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, söz konusu pozisyonun bulunduğu birimde sırasıyla hizmet süresine ve hizmet puanına öncelik verilerek yerleştirme işlemi yapılacaktır. Hizmet süresinin ve hizmet puanın eşitlik olması halinde yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır.
7) Devlet Hizmeti Yükümlüsü olmayanların yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır.
8) Personelin sözleşmeli statüye geçiş işlemleri ÇKYS üzerinden gerçekleştirilecek olup, personele Hizmet Sözleşmesi imzalatılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.
9) Daha önce anılan Kanuna göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken sözleşmesini feshederek görevinden ayrılmış personelle ilgili, hizmet sözleşmesinin 11’inci maddesinde yer alan, “İlgili, iki ay önceden yazılı ihbarda bulunmak şartıyla sözleşmeyi tek taraflı olarak her zaman feshedebilir. Usulüne uygun fesih ihbarı bulunmaksızın görevinden ayrılanlar, dört yıl geçmedikçe yeniden sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü ile hizmet sözleşmesinin 13’üncü maddesinde yer alan, “Sözleşmesi feshedilenler ile hizmet sözleşmesini feshedenler iki yıl geçmedikçe yeniden sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmüne göre ilgili süreyi tamamlamayanların talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
10) Ücretsiz izinde (askerlik, doğum vb.) olan personelin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
11) Başvuru evrakı imzasız olanlar, onaysız olanlar ve başvuru evrakı 01/11/2021 tarihinden önce ve 12/11/2021 tarihinden sonra gelenlerin dilekçeleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
Başvuruda İzlenecek Yol, Belge ve Yerleştirme Takvimi
1-Başvurular Ek’te gönderilen dilekçe ve ekinde hizmet puanını gösterir PBS veya EKİP çıktısı ile yapılacaktır.(hizmet puanına itirazı olmadığına dair imzalı olacaktır)
2-Başvurular 01 Kasım 2021  ile 12 Kasım 2021 arasında her personelin kadro kurumu üzerinden evrak kayıt girişi yapılarak alınacaktır.
3-Tüm başvurular personelin kadro kurumu tarafından süresi içinde alınıp, tek bir üst yazı ekinde Destek  Hizmetleri Başkanlığı Personel Hizmetleri Birimi’ne 15  Kasım  2021 tarihi mesai sonuna kadar gönderilmesi gerekmektedir.
4-2018/9 Sayılı Genelge ’ye göre yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra, kura çekilmesi gereken başvurular olursa ilgili personele bilgi verilerek kura çekimi için çağrıda bulunulacaktır.
5-Yerleştirme ve atama işlemi 16-18 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
6-Yerleştirme sonucu sözleşmeli statüye geçiş yapılacak ve Bakanlık Makamı onayı verildiği takdirde 19 Kasım 2021 tarihine kadar Müdürlüğümüz web sitesi (http://www.gumushaneism.saglik.gov.tr) içerisindeki duyurular kısmında yayınlanacaktır.
Ayrıca yerleşen personele sözleşme imzalama günü için bilgi verilecektir.
7-Sözleşme imzalama işleminin 22-24 Kasım 2021 tarihleri arasında tamamlanması gerekmektedir.
8-Yukarıda belirtilen tarihlerde Müdürlükçe değişiklik yapılabilir.

Sözleşmeli pozisyonlara başvuruların 30/11/2021 tarihine kadar uzatıldığı ve yerleştirme işlemlerinin 15/12/2021 tarihine kadar tamamlanacaktır. 


İlan Metni Eki:
1-4924 MÜNHAL YERLER
2-4924 DİLEKÇE ÖRNEĞİ