9 ŞUBAT DÜNYA SİGARA BIRAKMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
10 Şubat 2022

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay Derneği işbirliği ile 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında Zafer Meydanında stant etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Yapılan etkinlikte,  ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, ilimizde Gümüşhane Devlet Hastanesi ve Kelkit Devlet Hastanesinde faaliyet gösteren sigara bırakma poliklinikleri ile kapalı alanlarda tütün ürünü kullanımı durumunda vatandaşların ihbarda bulunabilecekleri ALO 184 Tütün İhbar Hattı ve tütün mamulleri(sigara, nargile, puro) kullanmayan vatandaşlarımızın haklarını korumak ve yasal hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla geliştirilen YEŞİL DEDEKTÖR hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapılmıştır.

Tütün, alkol, madde ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayan, danışanların yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı olan ilimizde yeni faaliyete geçen YEDAM hakkında da vatandaşlara bilgi verilmiştir.

resim 3.jpeg
resim 4.jpeg