4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL YERLEŞTİRME İŞLEMİ İLAN METNİ
25 Ocak 2023


4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL YERLEŞTİRME İŞLEMİ İLAN METNİ

            11/02/2015 tarih ve 29264 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları 4924 sayılı Kanuna Tabi Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre ekte belirtilen münhal kadrolara sözleşmeli personel ataması yapılacaktır. Yapılacak olan işlemlerde Bakanlığımızın 2023/1 sayılı Genelgesinde belirtilen yerleştirme önceliklerine riayet edilecektir. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 29.12.2022 tarihli ve 181971894 barkod nolu yazı ile bildirilen 4924 vizeleri doğrultusunda tespit edilen münhal kadrolara yapılacak yerleştirme işlemi aşağıda belirtilen hususlara uygun olarak yapılacaktır.

 USUL VE ESASLAR

1) Sözleşmeli personel pozisyonlarına geçmek üzere başvuran personelin başvuruları ilgili mevzuata göre Komisyonca değerlendirilerek tutanak altına alınacaktır.

2) 26/03/2013 tarihli ve 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği düzenlenen Personel Dağılım Cetvelinde öngörülmeyen branşlarda veya Personel Dağılım Cetvelinde belirlenen sayının üzerinde sözleşmeli personel istihdamı yapılmayacaktır.

3) Boş pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Yerleştirmede Devlet Hizmet Yükümlüsü olmayan yan dal uzman tabipleri, ana dal uzman tabipleri ve tabiplerin yerleştirme işlemleri sırası ile yapılacak olup boş pozisyon kalması halinde, Devlet Hizmet Yükümlüsü olan yan dal uzman tabipleri, ana dal uzman tabipleri ve tabiplerin, Devlet Hizmet Yükümlülüğünün son 6 (altı) ayı içerisinde başvurmaları ve Devlet Hizmeti Yükümlülüğünün bitimine müteakip 1 (bir) yıl çalışmayı taahhüt etmeleri kaydıyla yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

4) Yerleştirme işlemlerinde personelin aynı birimde vize edilen sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilmesi esastır. Ancak çalıştığı birimde boş pozisyon olmaması halinde sözleşmeli pozisyona geçmek isteyen personelin, pozisyonun müsait olması halinde başka bir birime yerleştirme işlemi yapılabilecektir.

            Aynı birimde (İl veya İlçede bulanan hastaneler) yapılan yerleştirme işleminden sonra o birimde boş pozisyon kalması halinde il merkezinde diğer birimlerde görev yapan personelin anılan birime yerleştirmesi yapılacaktır, bu işlemden sonra yine belirtilen birimde boş pozisyon kalması halinde aynı ilin ilçe merkezinde görev yapanlardan, ilçede çalıştığı birimde boş pozisyon olmaması kaydıyla il merkezindeki birime yerleştirme işlemi yapılabilecektir.

            İl merkezinde bulunan birimlere yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra ilçe merkezlerinde bulunan birimlerde boş pozisyon kalmışsa, bu porsiyonlara da; il merkezinden veya ilçelerde bulunan birimlerde görev yapan personelin çalıştığı birimde boş pozisyon yoksa yerleştirme işlemi yapılabilecektir.

5) Devlet Hizmeti Yükümlülerinin yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, söz konusu pozisyonun bulunduğu birimde sırasıyla hizmet süresine ve hizmet puanına öncelik verilerek yerleştirme işlemi yapılacaktır. Hizmet süresinin ve hizmet puanın eşitlik olması halinde yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır.

6) Yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personelin pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır.

7) Personelin sözleşmeli statüye geçiş işlemleri ÇKYS üzerinden gerçekleştirilecek olup, personele Hizmet Sözleşmesi imzalatılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.

8) Devlet Hizmet Yükümlüsü olup da sözleşmeli pozisyona geçen personel, 1 (bir) yıl çalışacağına dair vermiş olduğu taahhütnameye aykırı davranarak, sözleşmesini mazeret atamaları ile mahkeme kararlarının uygulanması hariç taahhüt ettiği süreden önce feshederse, fesih tarihinden itibaren 3 (üç) yıl geçmeden yeniden sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmeyecektir.

9) Mazeret atamaları ile mahkeme kararlarının uygulanabilmesi için sözleşmesini feshederek devlet memurluğuna dönen sözleşmeli personel hariç usulüne uygun veya usulüne uygun olmasan sözleşmesini fesheden devlet hizmet yükümlülüğü bulunmayan sözleşmeli personel ile fesih tarihinden itibaren 2 (iki) yıl geçmeden yeniden sözleşme imzalanmayacaktır.


10) Ücretsiz izinde (askerlik, doğum vb.) olan personelin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.


11) Başvuru evrakı imzasız olanlar, onaysız olanlar ve başvuru evrakı 01/02/2023 tarihinden önce ve 10/02/2023 tarihinden sonra gelenlerin dilekçeleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURUDA İZLENECEK YOL, BELGE VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

1-Başvurular Ek’te gönderilen dilekçe ile gönderilecektir.

    Devlet Hizmet Yükümlülüğünün bitmesine son 6 (altı) ay ve daha az süresi kalan personeller Ek.3 de yer alan taahhütnameyi de imzalayarak Müdürlüğümüze göndermesi gerekmektedir.

2-Başvurular 01 Şubat 2023  ile 10 Şubat 2023 arasında her personelin kadro kurumu üzerinden evrak kayıt girişi yapılarak alınacaktır.

3-Tüm başvurular personelin kadro kurumu tarafından süresi içinde alınıp, tek bir üst yazı ekinde Destek  Hizmetleri Başkanlığı Personel Hizmetleri Birimi’ne 10 Şubat  2023 tarihi mesai sonuna kadar gönderilmesi gerekmektedir.

4-Yerleştirme ve atama işlemi 13-15 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

5-2023/1 Sayılı Genelge ’ye göre yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra, kura çekilmesi gereken başvurular olursa ilgili personele bilgi verilerek kura çekimi için çağrıda bulunulacaktır.

6-Yerleştirme sonucu sözleşmeli statüye geçiş yapılacak ve Bakanlık Makamı onayı verildiği takdirde 15 Şubat 2023 tarihine kadar Müdürlüğümüz web sitesi (http://www.gumushaneism.saglik.gov.tr) içerisindeki duyurular kısmında yayınlanacaktır.

7-Yerleşen personelin 14-15 Şubat 2023 tarihlerinde İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Biriminde sözleşme imzalamak üzere gelmeleri gerekmektedir.

8-Yukarıda belirtilen tarihlerde Müdürlükçe değişiklik yapılabilir.

1-Dilekçe için Tıklayınız.
2-Münhal Kadrolar İçin Tıklayınız.
3-Taahhütname için Tıklayınız.